Следвайте ни

Депутатът Делян Пеевски дари 5000 лева на болницата в Мадан

viber icon

Депутатът Делян Пеевски дари 5000 лева на болницата в Мадан за закупуване на консумативи в борбата с коронавируса. Болницата отправи призив за дарения към всички жители на общината, както и фирми да помогнат за закупуване на медицински апарати, защитно облекло, консумативи и дезинфектанти, които са необходими за справяне със създалата се ситуация.

Строителният предприемач Владимир Кехайов дари 30 л дезинфектант за ръце, още едно дарение има от маски и дезинфектанти до момента, каза директорът на МБАЛ "Проф. д-р К. Чилов" д-р Стефан Хаджиев. Болницата е направила пълна реорганизация, за да създаде условия за изолиране на евентуални случаи на коронавирус от останалите пациенти и медици. "На един етаж са събрани всички 25 болни от всички отделения, а друг етаж сме освободили само за работа с пациенти с коронавирус.

За борба със заразата са определени 5-ма лекари - един реаниматор и четирима лекари от вътрешно отделение. В момента те проверяват съмнителен случай на лице с двустранна пневмония", каза д-р Хаджиев. 

От болницата отправиха апел отново за дарения на медицинска техника, защитно облекло и лични предпазни средства - очила, шлемове, маски, калцуни, гащеризони, медицински консумативи и дезинфектанти.
Сметкитe, по които може да дарите средства са:          

1.МБАЛ“ПРОФ.Д-Р КОНСТАНТИН ЧИЛОВ ЕООД

                БУЛСТАТ: 120505630

                BIC:             IABGBGSF

                IBAN:         BG75 IABG 7491 5000 1895 02

                ВИД ВАЛУТА:    /BGN/ В ЛЕВА

 

                2.МБАЛ“ПРОФ.Д-Р КОНСТАНТИН ЧИЛОВ ЕООД

                БУЛСТАТ: 120505630

                BIC:             IABGBGSF

                IBAN:         BG84  IABG 7491 5400 1895 01

                ВИД ВАЛУТА:    /EUR/ В EВРО

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

pininfarina

07.04.2020 | 13:17

Чудно защо само имената на компрометирани политици ставят шумно видни при направено от тях дарение...а никъде не виждам из големите медии имена на редови граждани! Евтин пр май-май. Ето нещо истинско: https://www.ploshtadslaveikov.com/ot-naroda-za-naroda/.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?