Следвайте ни

Честито! Две диамантени и 11 златни сватби в Момчиловци

Грамоти, шампанско и подаръци раздават от кметството

viber icon

Най-много юбиляри, издържали над половин век брак, отбелязва за последните години село Момчиловци. В Деня на християнското семейство по традиция селото почита семействата, отбелязващи диамантени и златни сватби. Тази година

диамантени сватби за 60 години брак празнуват Вангел и Василка Вангелови и Костадин и Йорданка Кисьови, а златни сватби за половин век съвместен живот отбелязват семействата Попсавови, Радкови, Гаджеви, Радичеви, Караманолеви, Величкови, Насташови, Каневски, Петрови, Пичурови и Малецови. 

"За първи път имаме толкова много двойки, откакто аз съм кмет. Това дава оптимизъм в тези трудни времена. Дай боже всекиму да има такъв повод за щастлив семеен празник", каза кметицата на курортното село Сийка Суркова.

Празникът се отбелязва с общо тържество в селото от 12 години. За първи път обаче  ще се проведе дистанционно, като от кметството ще минат по къщите, за да връчат грамотите, шампанско, подаръци и творби, изработени от децата и учениците в селото. 

"Няма да влизаме по къщите, само ще им връчим на вратата подаръците, в знак на почит и  уважение към традицията", каза Суркова. Ще се почетат и семействата на двете родени през тази година деца в селото. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?