Следвайте ни

Близо 40% е избирателната активност в община Баните

viber icon

39,90% е избирателна активност в община Баните към 12.30 часа на частичните избори за кмет на общината. Правото на глас са упражнили 1436 човека от общо 3599 гласоподаватели по списък, сочат данните на Общинската избирателна комисия.
В общината има извънредни избори след като редовно избраният на поста Милен Белчев почина в края на м. ноември от усложнения от Ковид-19. За поста се борят трима кандидати- Павлин Белчев от ГЕРБ, Диана Фиданова от "Републиканци за България" и Ферад Емин от ДПС.
Въпреки пандемията, активността на избирателите към 12.30 часа е висока. В сравнение с редовните избори през 2019 г., към същият час тя е била 38.46%.

До този момент има само една жалба за съмнение за купуване на гласове, която от късно вчера. Тя е предадена на Районната прокуратура и по нея се очаква решение до края на деня.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?