Следвайте ни

Англичани затварят приюта си за кучета в Смолянско

viber icon

Приютът за бездомни животни на фондация „Рудозем Стрийт Дог Рескю“ в рудоземското село Елховец ще бъде закрит. Собствениците му Даян и Тони Роулс обявиха, че прекратяват процедурите за получаване на официална регистрация и приема на нови животни, след като ВАС отмени решението за строеж на приюта в селото.

От 2017 г. те се опитват да узаконят дейността си в сградата на бивша кравеферма. Инвестиционните проекти са одобрени, получават и разрешение за строеж, но РДНСК отмени процедурата заради нарушения, а населението се вдигна на протести през 2018 г. с искане приютът да се махне от Елховец.

"Закупихме сградата през 2011 г. с препоръката на властите. Намираше се в индустриален район и ни увериха, че тя е идеална да я ползваме като приют за кучета. Въпреки това бяхме подложени на атаки. Непрекъснатият стрес се отрази на здравето и семейството ни, както и това на персонала и доброволците от приюта. Наложи се да платим значителни суми за съдебни такси и адвокати, вместо тези пари да се използват за животните", заявяват чужденците.

Те молят институциите да им осигурят спокойствие, докато намерят приемни домове за около 100-ината животни в приюта. И заявяват, че чрез него са осиновени повече от 2000 кучета и котки в други европейски страни.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Анти кучкар.

Анти кучкар.

07.06.2020 | 13:01

Прибирате ги по домовете си тия помияри бе госпожи и господа кучкари.

Отговори
2 5
Петър

Петър

09.06.2020 | 18:20

абе, тъпчо - нали това е била идеята - тези кучета са се намирали в приют на сигурно място, а не са се скитали по улиците на селото както преди . Само че ония амеби дето живеят в селото не могат да мислят за нищо по-далече от носа си и не разбират, че покрай този приют може би и други чужденци може би щяха да се окуражат да развиват бизнес по нашите западнали села (понеже ако се надяваме на нашите държавни институции да помогнат, сме я втасали здравата )

Отговори
2 0
Danny

Danny

15.06.2020 | 23:42

Пий си хапчетата, мършо.

Отговори
0 0
Димитрова

Димитрова

07.06.2020 | 11:44

А кметът или спи или си трае,защоро ,когато има бездомни кучета,тигавс се крадат много пари!!!И няма никакъв контрол на кметовете и общините!А "възмутените от "от присъствието на кучетата да се обърнат към кмета,да се обърнат към Министъра на МВР и да изискват действаща Зоополиция!И накрая -да помогнат на това семейство,кето наистина върши работата на кмета!!!!!!Дивашка територия!

Отговори
3 0
Невяна Куманова

Невяна Куманова

05.06.2020 | 21:33

Дребни нещастни, ограбени духовно човеци ... Вие права имате и злобата и завистта и безсърдечие също имате и то по много ! Срамувам се !

Отговори
12 2
Димова

Димова

05.06.2020 | 18:30

Явор Гечев:Българското гостоприемство в цялото си величие: дошли хората от другия край на Европа да помогнат на забития в средата на нищото Рудозем да се погрижи за бездомните животни, купили сграда за приют по съвет на местната администрация, работили безвъзмездно и спасявали животни, научили и да говорят български по-добре от повечето българи и накрая са осъдени да си я бият в главите същата тая сграда барабар с животните вътре по жалба на местните селяндури. Които, разбираш ли, са възмутени от събирането на толкова много животни на едни място. Възмутени са, че на някого му пука. Възмутени са, че някакви чужденци идват да ги учат на хуманност, а не на исконните български традиции като имаш ненужно куче, да го изоставиш в гората, та да го изядат вълците и чакалите. Възмутени са, че някой им бърше миризливите г.....е, защото животните не са попаднали на улицата от небето, а от къщите на същите тия селяндури, дето се възмущават.

Отговори
39 1
т т

т т

05.06.2020 | 16:14

права за хората??? никой не им е нарушил правата на двуногите глисти

Отговори
25 4
Hshshh

Hshshh

05.06.2020 | 16:13

Eto tova e mantalitetat na tapiq balgarin!

Отговори
35 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?