Следвайте ни

ГЕРБ би БСП със 7:3 в община Съединение

ИТН е втора, но няма превес в нито едно от населените места

viber icon

Партия ГЕРБ е спечелила най-много гласове в 7 от 10-те населени места в община Съединение. Това сочат окончателните резултати на ЦИК от изборите на 4 април. Освен общинския център Съединение, за формацията на Бойко Борисов са пуснати най-много гласове още в селата Голям чардак, Любен, Правище, Церетелево, Неделево и Царимир. Общият резултат за ГЕРБ в общината е 953 гласа от общо 3890 участвали във вота, което е дял от 24,5 на сто.

БСП пък е събрала най-много предпочитания в Драгомир, Малък чардак и Найден Герово, а крайният й резултат от 715 получени гласа й отреждат третото място в класацията с 18,38 процента.

На втора позиция с 19,56% е партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", която е събрала 761 гласа.

Мая Манолова и Николай Хаджигенов са получили доверието на 175 избиратели, с което "Изправи се! Мутри, вън!" застава на четвъртото място с 4,5 процента.

Демократична България и ДПС са под прага от 4 процента. ДБ има общо 134 гласа, които й отреждат 3,44 на сто, а за ДПС са пуснали вот едва 16 избиратели, което е 0,44%.

Разбивката на резултатите по секции показва, че от деветте избирателни пункта в град Съединение четири са спечелени от ГЕРБ, 4 - от ИТН и само на едно място превес има БСП.

В четирите села, които се управляват от кметове на АБВ-Воля, по две победи са си поделили ГЕРБ и БСП. Неделево и Царимир са предпочели партията на Бойко Борисов, а Малък чардак и Найден Герово са дали повече гласове за тази на Корнелия Нинова.

В 5 от селата пък - Церетелево, Правище, Найден Герово, Малък чардак и Любен, ДПС не е получило нито един глас.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НЕУТРАЛЕН

НЕУТРАЛЕН

15.04.2021 | 19:11

мИСИРКАТА М А Я М А Н О Л О В А НА ГИЛОТИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?