Следвайте ни

Трупат в незаконна кариера тонове боклук край р. Чая

viber icon

Не струпване на отпадъци, а депо с добре организирана дейност по транспортиране, депониране и заравяне на отпадъци е действало в района на Ягодово. Това стана ясно днес на пресконференция при областния управител Дани Каназирева.

Шест са имотите, пет от тях са частна собственост, в които са се приемали незаконно срещу заплащане всякакви строителни и производствени отпадъци.

"Уведомили сме прокуратурата и МВР и сме поискали извършването на пълна проверка", заяви областният управител Дани Каназирева. Според нея са нарушени редица закони, като например това, че земеделска земя се е използвала не за земеделски цели. Без концесия са добивани инертни материали и са нанесени щети за милиони на държавата.

При проверката става ясно, че отпадъците са се приемали незаконно. На мястото е имало кантар. Те са се изсипвали в изкопите, от които са вадени инертни материали, след което са засипвани с пръст.

За отпадъците по дигата на река Чая стана ясно, че ще бъдат разчистени от "Напоителни системи". Все още се остановява кой е нарушителят, изсипал боклука по брега на реката. По първоначални данни собственик на имотите в Ягодово има връзка с депонираните отпадъци на дигата.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Петрова

10.02.2020 | 13:06

Браво г- жо Областен. Това е Вашето място и Вие го защитавате с достойната си работа. Гордеем се с Вас. Успех.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?