Следвайте ни

БСП взе най-много гласове на изборите в община Садово

viber icon

БСП взе най-много гласове в община Садово на парламентарния вот на 4 април. В традиционно „червената“ община партията на Корнелия Нинова е събрала гласове почти колкото ГЕРБ и ИТН взети заедно.

Според цифрите, от гласували 4809 жители на територията на общината БСП печели 1690 гласа, или 35,14%.

С 943 гласа (19,61%) ГЕРБ е на второ място, а трети е ИТН с 876 гласа - 18,22 на сто.

След тях, под 4-процентовата бариера, са "Изправи се! Мутри, вън!", които са получили 168 гласа (3,49%), Демократична България със 154 гласа (3,20%) и ДПС със 116 гласа (2,41%).

В общинския център Садово БСП печели и в трите секции с общо 331 гласа. На втората позиция е "Има такъв народ" със 193 вота, а ГЕРБ е едва трета със събрани 142 гласа.

В останалите 11 населени места в общината БСП е с най-много гласове в още 9 - Ахматово, Богданица, Болярци, Караджово, Катуница, Кочево, Милево, Поповица и Селци.

Партията на Слави Трифонов има най-голям вот в Чешнегирово. ДПС пък печели вота в село Моминско, където от 176-ма гласували 96 са предпочели партията на Карадайъ.

За сметка на това, в трите секции в селото на покойния Цар Киро - Катуница, няма нито един пуснат глас за ДПС. Същото е положението още в Поповица, Кочево, Болярци и Ахматово.

Демократична България пък са на нула в Богданица и Моминско.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?