Следвайте ни

Затварят площадките за игра в Община „Родопи”

viber icon

Всички детски и спортни площадки на територията на община „Родопи” ще бъдат затворени за посещения. Целта  е да се ограничат  възможностите за контакти и евентуално предаване на вируса COVID 19, а заповедта е в изпълнение на  министъра на здравеопазването.

Площите  за обществено ползване ще бъдат обозначени със специални табели. Общината ще постави общо 65 броя забранителни табла във всички населени места.На тях ще бъде изписан текст, който информира за забраната и призовава към отговорност  родителите.
Решението е на общинския кризисен щаб на „Родопи”. На заседанието днес присъстваха и кметовете на всички населени места в общината и представители на Районните полицейски управления, които обслужват територията на ”Родопи”.

Заради опасността от разпространение на опасната зараза ще бъдат дезинфекцирани всички сгради на кметствата по селата, здравите служби и трите районни полицейски служби на територията на община „Родопи”. Засилена ще бъде и  дезинфекцията на съдовете за смет.
По време на кризисния щаб стана ясно, че вече десетки доброволци от всички 21 населени места в общината са се отзовали на призива да се включат в борбата с епидемията.

Хората ще бъдат в  помощ на кметовете по места, ще обслужват възрастните,  самотно живеещи и  нуждаещи се. Доброволците ще посещават хората, те ще им казват от какво имат нужда и то ще им бъде закупено със средства на заявителя на услугата.

„Въвеждаме тази мярка, за да сме в помощ на най-уязвимите хора от населенито на нашата община”, коментира кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. „Целта е да ограничим движението на възрастните хора и струпването им пред магазини и аптеки”.

Община „Родопи” ще даде  сумата от 10 хиляди лева за оборудване на лабораторията в УМБАЛ „Свети Георги”.  Тя е предназначена  за тестове от коронавируса, а първите стъпки за скорошно разкриване на специализираната лаборатория вече са направени.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?