Следвайте ни

Воден бунт: Брестовица блокира Пещерско шосе и Околовръстното

viber icon

Жители на Брестовица ще блокират Пещерско шосе и Околовръстния път в знак на протест срещу бездействието на институциите по проблема с водата в селото. Въпреки трите нови сондажа в Брестовица водата от чешмите на хората продължава да тече негодна за пиене, категорични са местните. На 30 юни от 17 часа те ще блокират двете шосета под и над надлеза. 

"Призоваваме да ни подкрепят и жителите от общините Марица и Родопи. Протестът е за безобразията в държавата, за неглижирането на проблема ни и геноцида, който се упражнява върху нас. Поискахме отстраняването на директора на ВиК Спартак Николов, но той все още е на работа. Поискахме отстраняването на гл. арх. на Община Родопи, че е изменил проектите, и на  директора на Басейнова дирекция, че не ни дават отговор на кого е тази централа и какви мерки са взети", коментира пред "Марица" Любомир Томов, председател на ГС "Живот за Брестовица". Той обясни, че Върховна административна прокуратура е разпоредила вече проверка. 

Междувременно стана ясно, че от сдружението са наели лицензирана столична лаборатория, която е взела проби от къщи в Брестовица. Тестовете трябва да установят имали манган във водата, а не е изключено да изскочи и нещо друго", коментира Томов. Резултатите се очаква да излязат в петък.

"До това прибегнахме, след като от РЗИ не ни дават информация за резултатите, а на лабораторията на ВиК не вярваме", заяви Томов. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Топ имоти

Топ имоти

23.06.2021 | 13:56

Тъщата на Спартак Николов си купи топ имот.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?