Следвайте ни

ВИДЕО Как ще се решава проблемът с водата в Брестовица

viber icon

Какви са вариантите за решаване на проблема с питейната вода в Бестовица се обсъжда на среща, инициирана от кмета на община "Родопи" Павел Михайлов. Проблемите с мангана в питейната вода на Брестовица започнаха в началото на миналата година, когато бе засечено наднормено съдържание и селото се обслужваше от водоноски.

Опциите за изграждане на довеждащия водопровод са два. Единият е новите тръби да минават близо до сега съществуващата мрежа през лозовите масиви. Ако се избере този вариант, то той ще засегне собствениците на над 250 имота. Тогава те ще са изправени пред решението дали да дадат своето съгласие тръбите да минават оттам. 

Вторият вариант е да се изгради изцяло ново трасе, което да минава през общински пътища. Ако бъде избран той, това означава, че процедурата ще се забави поне с половин година. Причината е, че трябва да се изработи нов парцеларен план. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Логика

Логика

26.02.2021 | 19:30

Ннека видят как Делянчо и цветарите се оправиха с хасковско и се въоръжат с ..... водоноски! Гаранция!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?