Следвайте ни

Училището в Първенец с ново игрище за футбол СНИМКИ

viber icon

С ново игрище за футбол ще се сдобие ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Първенец. Днес техниката вече беше в двора на училището, а работата по дългочакания спортен терен започва още преди празниците.

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и председателят на Общински съвет „Родопи” Георги Цанков поставиха началото на строителните дейности с церемония по „първа копка”. Домакин на събитието беше кметът на Първенец Ренета Плевнелиева.

„След много чакане, още една наша цел ще се изпълни. Започна изграждането на изкуствен футболен терен в селото“, коментира кметът  Павел Михайлов. „Както съм казвал и преди – инвестицията в децата и в младежите е най-доброто нещо, което може да прави всеки един от нас. Осигурявайки достъпа на подрастващите до игрища и съоръжения за спорт, ние инвестираме и в тяхното здраве“, каза Михайлов. 

 Той благодари и на заместник-кметовете Владимир Маринов, Борислав Инчев и Неази Таир, за подкрепата, с която се реализират проектите в община „Родопи”. 

Началото на строителните дейности започна с благослов, а отец  Ерм поръси с вода от китка здравец  началото на строителните дейности.  

Децата от 4 и 5 клас, които първи ще се възползват от новото игрище, бяха най-развълнувани от събитието.

„ Чакаме това игрище вече три години. Сега, ако искаме да играем футбол, трябва да ходим в Пловдив. Тук е опасно и може да се нараним”, споделиха децата.  

Футболното игрище ще е с размери 18 на 36 метра. Теренът ще бъде покрит с изкуствена тревна настилка и оборудван с две футболни врати. Игрището ще разполага с мрежи и осветление.

Средствата са осигурени от общинския бюджет и са на стойност близо 100 хиляди лева. 

През тази година община „Родопи” ще вложи още 117 хиляди лева за изграждане на ново улично осветление в Първенец, възложено е проектиране на площада в центъра на селото и на стадиона  за общата сума от 45 хиляди лева, очаква се и държавна помощ за моста над река Върлешница. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тутанкамон

Тутанкамон

06.05.2021 | 17:30

Този кмет или да се грижи за инфраструктурата на всички села в община Родопи( асфалтира се основно в Първенец, а останалите села се прави само козметика за замазване на очите), или да хваща гората, преди тя да е хванала него.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?