Следвайте ни

Търсят от Европа 31 млн. за ВиК драмата на Брестовица ВИДЕО

viber icon

Пари от Европа могат да спасят Брестовица от драмата с негодната вода за пиене.  Това е план "А" за решаване на проблема с мангана в чешмите, който вдигна на протест местните хора, стана ясно от изявлението на председателя на УС на Български ВиК холдинг Иван Иванов след проведената среща при областния управител на Пловдив Ангел Стоев. За обновяване на водопровода и канализационната система на селото са нужни 31 милиона лева.

"Първо ще потърсим пари от Европа като включим проекта в Плана за възстановяване и развитие. Дали ще получим одобрение ще стане ясно до септември", обясни Иванов. Той увери, че при отказ, държавният воден холдинг ще инвестира проекта с инвестиционен заем.

Досега от ВиК-Пловдив искаха такъв в размер на 25 млн. лева, но сумата набъбна, защото освен смяна на водопровода е включена и обновяване на канализацията в Брестовица. В селото живеят 3700 души, което означава, че решаването на водния проблем при новия разчет ще струва по 8 378 лева на калпак.

Иванов съобщи още, че от холдинга са отправили запитване до КЕВР с искане за намаляване на цената на водата на Брестовица, защото тя не е годна за пиене.

По този повод жителите на селото обявиха, че ще съдят ВиК-Пловдив.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Рени

Рени

19.06.2021 | 20:31

Не оставката на кмета на Община Родипи а искайте подробно да ви обясни Спартака , къде са парите от нас гражданите и искайте наговата герберска оставка сти му толкова яденел

Отговори
0 0
приятели на Тотев

приятели на Тотев

16.06.2021 | 20:19

Пак за крадене става въпрос....

Отговори
1 0
Един шофьор

Един шофьор

16.06.2021 | 17:27

А за ВЕЦа от който дойде проблема ни дума, ни вопъл, ни стон.

Отговори
6 0
NDД

NDД

16.06.2021 | 17:16

A, ББ не хвърли ли едни 20 милиона от Жипката? Ко стана?

Отговори
3 0
оставка

оставка

16.06.2021 | 17:08

Аз искам и оставката на кмета на Родопи Павел Михайлов! Тази манекенка защо вече година от как се разшумя проблема не проследи къде какво и как се случва!

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?