Следвайте ни

Скандал в Община "Родопи" заради сесията в петзвезден хотел на Слънчака

viber icon

С остра декларация Общински съвет „Родопи” осъди поведението на съветничката от Местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” Лидия Гимишева. 

В позицията си съветниците от ОбС ”Родопи” изказват категорично мнението, че Лидия Гимишева за пореден път злепоставя, унижава и уронва авторитета на Общински съвет „Родопи“ като орган на местно самоуправление.

Повод за острата реакция е коментар в социалната мрежа на съветничката, заради решението за провеждане на изнесено заседание на общинския съвет на Слънчев бряг.

„Нормалното протичане на сесиите и комисиите на Общински съвет „Родопи“ зависи от синхронизираната дейност между общинската администрация и общинските съветници, която бива нарушавана от демонстративното, неуважително и непрофесионално отношение на общинския съветник.  С излаганите от Лидия Гимишева данни с неточно, манипулативно, извадено от контекста и силно преувеличено съдържание се уронва авторитетът на местната власт, в частност на всеки общински съветник, неговото семейство и близки, както и служителите в администрацията на Община „Родопи“, се казва в декларацията.

Днешното заседание на ОбС ”Родопи” започна с коментар на председателя Георги Цанков. Пред общинските съветници, кметът Павел Михайлов и заместник-кметът Владимир Маринов, кметове на населени места, представители на администрацията и медии, той изнесе фактите и цялата кореспонденция, проведена по повод изнесената сесия и избора на хотел в Слънчев бряг.

На тази сесия ни предстои разглеждането на 102 точки. Това са близо 8 часа работа. Залата на ОбС”Родопи”  се намира в подземието, на дълбочина от близо 3 метра. Няма прозорци и дневна слънчевата светлина. Аз съм воден единствено от желанието общински съвет „Родопи“ да свърши работата си не на 10, не на 20, а на 100%.  За изнесената сесия, както за всяка друга, имах намерението и желанието всички тези 102 на брой точки да бъдат гласувани, съответно да попълнят бюджета на община „Родопи“, жителите да вземат решенията с разрешителните за строеж на предприятие или дом, други да дарят земя на общината и така да обособят път до домовете си, трети да получат еднократни помощи, трети да получат помощи за издаване на книга, социално слаби семейства да получат помощ за погребението на свой роднина. Дали по време на ковид пандемия можем да проведем адекватно сесия тук? Без прозорци, без проветрение, без 1,5м разстояние между нас?”, риторично  попита Георги Цанков.

Той обясни, че запитване към хотела е направено още на 17 май. Списъкът с броя на общинските съветници, общо 20 души, е изпратен на 28 май. Според  получената оферта нощувката на човек. при настаняване в двойна стая- All inclusive е на цена от 55 лева.  Общата сума възлиза на 2310 лева.

Хотелът  предоставя  безплатно  обособено помещение за провеждане на сесията. Транспортът на съветниците  също е безплатен и се поема от фирмата –превозвач. 

„Срам , срам, срам!”, така започна обръщението, което съветничката и заместник-председател на ОбС Илина Вутова прочете от трибуната. То е  от името на групата съветници „За доброто на община „Родопи”.  „Срамуваме се, че когато сме се отнасяли с уважение към колега и сме го подкрепяли, когато доводите и предложенията му са били разумни и от полза за община „Родопи” отправя личностни нападки и манипулативно настройва и противопоставя жителите на общината към работата на общинския съвет...Аморално и недостойно е да ни използвате за собствената си  ПР кампания и да стъпквате авторитета, който сме създали на институцията...Обидно е, грозно е и нас ни е срам от Вашето поведение.”

В подкрепа на декларацията се обяви и кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. „ Община „Родопи” има сериозни проблеми и ние сме избрани от хората, за да ги решаваме.  От чешмите в Брестовица продължава да тече кална вода, а хората не могат да я ползват за битови нужди, заради съдържанието на манган в нея. Кариерите в Белащица също са казус, който стои пред нас, макар нееднократно, включително и чрез декларации, заявихме категоричната си позиция и казахме СТОП! Лошата инфраструктурата в селата, старата водопроводна мрежа и липсата на канализация. Но , след година и половина управление, категорично можа да заявя, че „Родопи” се развива. С общи усилия направихме така, че бизнеса да пожелае да инвестира на наша територия, а населението, само за една година, да е нараснало с над 3 хиляди души. Защото ние работим и изпълняваме поетите ангажименти.”

Михайлов припомни, че от началото на неговото управление общината успя да спечели проекта за изграждане на чисто нова детска градина в Браниполе, държавата отпусна средства за изграждане на канализацията в село Устина,  училищата в Марково, Кадиево и Ягодово ще бъдат санирани, а във всички населени места на територията на „Родопи” уличното осветление ще бъде сменено. От началото на тази година,  с решение на ОбС ”Родопи” и по предложение на кмета, детските градини в общината са безплатни.

„ Нямаме нужда от евтини ПР кампании, а наистина да работим и да решаваме големите проблеми на хората”, заключи кметът Павел Михайлов. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Жена ли

Жена ли

07.06.2021 | 16:37

Това не е жена. Отврат. Вероятно сама си пише повечето коментари. Ама и нищо не казва за мъжа си, който се оказа, че е ручал жабета и той в предният мандат.

Отговори
1 1
Жител

Жител

07.06.2021 | 12:56

СРАМ, СРАМ, СРАМ Намери се една жена да застане смело срещу хунтата! Намери се едно достойно същество което да жертва спокойствието си срещу корупцията! Намери се едно необвързано политическо лице което смело да извади тези неадекватни и продажни хора на светло!!! ТАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ Е ХАРАКИРИ ЗА ПОДПИСАЛИТЕ, ИЗВАДЕТЕ ИМЕНАТА ИМ ЗА ДА ЗНАЯТ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНАТА КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК! СРАМОТА Е МЪЖЕ ДА БЪДАТ ТОЛКОВА ЛЕКИ В ОЦЕНКАТА СИ И ЛИПСАТА НА ВСЯКАКЪВ МОРАЛ , СРАМОТА Е ТЕЗИ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ, СРАМОТА Е ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТА!

Отговори
1 1
старецъ

старецъ

05.06.2021 | 02:09

Тези селски отворковци наредени на снимката не трябва ли да са с маски? Законите за тях не важат ли? Само секретарката е шматка да спазва правилата ! Няма ли сопи в тази наша мила татковина!

Отговори
4 0
Ани

Ани

04.06.2021 | 16:07

И при бай Ставри има прозорци и светлина.

Отговори
6 1
Пловдив

Пловдив

04.06.2021 | 13:50

Чудя се този кмет как може да е толкова прост.

Отговори
12 0
Достойнство за община Родопи

Достойнство за община Родопи

04.06.2021 | 13:58

МИХАЙЛ-ОFF ЦАНК-OFF

Отговори
10 1
Ицо

Ицо

04.06.2021 | 13:41

Публикувайте кои поименно подкрепиха тази идиотска декларация! Браво на Гимишива! Останалите съветници са мишки!

Отговори
15 1
Любопитна

Любопитна

04.06.2021 | 13:33

Браво на Павката - намерил е начин да "помогне " на българския туризъм във времена на криза!!! Питам се " Чий е този хотел в който ще се проведе изнесената сесия" .?

Отговори
10 3
кой

кой

04.06.2021 | 13:43

Кумовете на Цанков-Маргините

Отговори
9 1
кой

кой

04.06.2021 | 13:45

Кумувете на Цанков-Маргините са собственици на хотела

Отговори
9 1
Гого

Гого

04.06.2021 | 13:29

Аз съм кротък човек, но като чета и гледам ми идва да на тези наредени на снимката да им ударя по един два шамара за освестяване.

Отговори
12 1
Сиса

Сиса

04.06.2021 | 13:25

Как е възможно такива хора да управляват община!

Отговори
14 1
Герева

Герева

04.06.2021 | 13:17

Тези наглеци защо не ги изринем! Слезте на земята бе идиоти!

Отговори
15 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?