Следвайте ни

Ситово и Лилково искат Пътното да ремонтира опасните участъци

viber icon

Жителите на Ситово и Лилково изпратиха писмо до Областно пътно управление-Пловдив заради бавещия се основен ремонт на пътя. Те поискаха Пътното да заравнят най-проблемните участъци, за да може трасето да се ползва безопасно, докато започне основният ремонт. 

Писмото бе изпратено в петък. С него двете сдружения "За Ситово" и "Заедно за Лилково" напомнят на институцията, че обещаният основен ремонт на пътя Пловдив-Лилково се бави, а двете села спешно се нуждаят от ремонт на трасето.

"През месец февруари селата останаха почти откъснати поради свлачища и пропадания, а тогавашният областен управител и дори премиерът определиха срок за извършване на основен ремонт - месец април. Очевидно е, че това не е реалистично. Разликата е, че сега е краят на април и началото на активния сезон в планинските села. Пътят продължава да е опасен, а началото на ремонтните дейности още е неизяснено", написаха в писмото до Областно пътно управление двете села. 

Ремонтът на пътя до двете села започна през март, но скоро след това фирмата изпълнител "Европейски пътища" беше спряна от Горското заради съгласувателни процедури. 

В края на януари стана ясно, че са осигурени средства за реконструкция на пътя до с. Лилково, в участъка от републиканската пътна мрежа, който е след разклона за с. Бойково до Брезовица. Новината дойде след проведен разговор на областния управител Дани Каназирева със  зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и  председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Тогава стана ясно, че ще бъдат изцяло ремонтирани 9 км, където в момента липсва асфалтова настилка. Предвижда се възстановяване на трошено-каменната настилка, полагане на асфалт, възстановяване на канавки и водостоци и ако се налага, ще бъдат направени подпорни стени.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

azн

azн

26.04.2021 | 10:42

нека да напишат колко жители има Лилково и колко жители има Ситово. След това да напишат колко струва пътя. Да не стане че разхода на човек е 100 000 лв. за кефа на някой си да живее в балкана. То и аз искам много работи, например още един мост над Марица ама било скъпо и не можело пък и никой нямало да минава по него

Отговори
7 6
Шехирезада

Шехирезада

26.04.2021 | 09:56

Жалко че вече тиквата не може да купува с държавни пари апартаменти и имоти на любовниците си. В затвора той ще бъде вече любовница.

Отговори
1 11
Грета Иванова

Грета Иванова

26.04.2021 | 09:51

Пръднята Борисов трябваше да е направил пътя вместо да прибира парите в чекмеджето си. В затвора ще му се радват затворниците като на млада булка.

Отговори
1 10
Дейзи Ричардсън

Дейзи Ричардсън

26.04.2021 | 09:45

Инспектиращата тиква трябваше да е направил пътя,а не само да се хвали и да го снимат. Като влезе в затвора ще го снимат много.

Отговори
1 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?