Следвайте ни

Почистват полето около пловдивския Бевърли Хилс

viber icon

Община Родопи ще почисти полята и горите около село Марково, които от години нерегламентирано се използват за импровизирани сметища. Инициативата се организира от кметството на селото, община Родопи, платформата за опазване на околната среда „Място България“ и комунална фирма КМД. Почистването ще продължи няколко дена заради многобройните отпадъци.

„Подобен тип места не трябва да бъдат редовно чистени - те не трябва да бъдат замърсявани! Целите ни са на първо място да покажем как местната власт може да обедини сили с НПО сектора и с колекторските фирми за общата кауза. После да привлечем внимание към проблема с тази дългогодишна практика и накрая да провокираме тези, които хвърлят, да се замислят и потърсят по-адекватни и законови алтернативи за отпадъците си“, казват от платформата. 

За да покажат разликата на полетата преди чистенето и след, организаторите замислят да запишат и видео от птичи поглед. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?