Следвайте ни

Община "Родопи" купува кола на Първо районно в Пловдив

viber icon

Община "Родопи" възнамерява да купи и дари за нуждите на Първо районно управление на полицията в Пловдив автомобил за 10 хил. лв. Това става ясно от докладните до местния общински съвет, който ще заседава в четвъртък от 10 часа. Дневният ред се състои от 88 точки. Една от тях е предложението на кмета Павел Михайлов да се извършат компенсирани промени в бюджета на общината за 2021 г. в частта капиталови разходи. То е свързано с постъпило в деловодството на община „Родопи“ писмо с Вх.№ 66-04-115 от 16.12.2019 г. от началника на Първо РУ към ОДМВР- Пловдив, с което полицията предлага, с цел подобряване на охраната и безопасността на движение на територията на общината, да бъде закупен 1 брой лек автомобил на стойност 10 000 лв., който впоследствие да им бъде дарен. Последващите разходи за гориво и консумативи ще са за сметка на ОД на МВР-Пловдив.

Ако съветниците одобрят предложението, в бюджета ще бъдат извършени промени с цел закупуването на автомобила. 

От години жители на селата в община" Родопи" настояват за засилено присъствие на полицията в малките населени места. Особено през лятото, когато в някои от полските села се отглежда, а след това събира селскостопанската продукция. Също така смятат, че по-честото присъствие на униформени в селата ще респектира квартирните апаши и джигитите на пътя. 

Територията на община "Родопи" се охранява от Първо РУ и РУ-Стамболийски. Разстоянията между града и най-отдалечените села е близо 40 км, което изисква голям ресурс от служители и коли за охраната им. Междувременно съветниците ще трябва да решат дали общината да плати сметките за вода на болна жена от Цалапица, която възлиза на 280 лв., както и служебното погребение на мъж от същото село, който се самоуби в ареста в началото на годината.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?