Следвайте ни

Кметът на общината "Родопи" поведе хоро в Кадиево СНИМКИ

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов уважи традиционния събор на село Кадиево. Десетки  жители и гости на селото се събраха, за да почетат родният си край и да се разтъжат с близки и приятели. Гости бяха заместник-председателят на общински съвет „Родопи” Илина Вутова и кметовете на селата  Цалапица, Марково, Оризари и Скобелево. 

 

В приветственото си слово кметът Павел Михайлов изтъкна колко е важно всеки един да почита родовите си корени и да не забравя родното си селище.

 „В последната година Кадиево се промени осезателно. Инвестициите, които направихме са крачка към развитието на селото и запазването му като живо населено място“, подчерта той.  Кметът  припомни, че в бюджета за тази година е предвидено саниране на училището , ремонт на здравната служба, ново лед осветление  и изграждане на две детски площадки. 

Селският събор е един от най-големите и чакани празници в Кадиево. Празникът започна със състезание по колоездене в три възрастови групи. За победителите имаше  медали и специални награди. 

Последва футболен мач между ветерани и младежи. Победният гол вкараха  ветераните. За тях наградата беше купа , бутилка уиски и бира за охлаждане , а за младежите - флаг, безалкохолна напитка и препоръка на следващия събор да победят.

„Празникът на село Кадиево беше невероятен. Щастлива съм, че кадиевци и приятели играха и пяха почти до сутринта”, коментира кметът на селото Лиляна Петрова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хорцето...

Хорцето...

13.06.2021 | 22:22

Като всичко му е наред нека поиграе и хоро.... Да е жив и здрав!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?