Следвайте ни

Жителите на Белащица почистиха парк "Чинаровата гора"

viber icon

Жителите на село Белащица и желаещи се включиха в акцията по почистването на най- емблематичното за селото място – Чинаровата гора. Инициативата е организирана от кметството на Белащица и кмета Костадин Николов.

Екоакцията е по повод настъпването на празника на духовността и просветата – 24 май. По традиция в Деня на славянската писменост и култура в селото се организира събор. Заради извънредната обстановка обаче, тази година той няма да се проведе.
За да отбележат празника заедно хората в селото решиха да се включат активно в кампанията по почистване на боклуците от зеленото пространство, което е визитка за селото.

„Кампанията за почистване, облагородяване и поддържане на чинаровата гора има за цел да обедини хората за чиста и зелена Белащица. Обичаме природата и живеем в хармония с нея. Да се борим за чиста околна среда в Белащица”, написаха организаторите и участниците в акцията.

НЧ „Просвета” организира рабитилница на открито за изработване на информационна табела за парка.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?