Следвайте ни

Енергийното министерство обжалва решението на съда за кариерите над Белащица ВИДЕО

viber icon

Министерството на енергетиката е обжалвало решението на Административиня съд в Пловдив за кариерата на „Холсим“ над Белащица. Това съобщи ресорният министър Теменужка Петкова в Пловдив. В началото на годината съдът отмени решението за спирането на кариерата, издадено в края на февруари м. г.

Петкова добави, че дейността на всички кариери се следи внимателно. „Основният приоритет на министерството, на правителството е на първо място да бъде опазен живота и здравето на хората, ако има някакви рискове по отношение на тях, и на второ място - да се запазят интересите на инвеститорите, тъй като ние подлежим на евентуални съдебни претенции от тяхна страна“, каза Петкова.

Дали концесиите ще бъдат удължени все още не е ясно. Теменужка Петкова подчерта, че в министерството има дирекция, която анализира всяко искане и след това съгласува процедурата с другите компетентни министерства преди да се вземе окончателно решение.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?