Следвайте ни

Едни 70 лева може да отворят кариерите над Белащица

viber icon

Председателят на ПК "Екогласност" Емил Георгиев внесе преди дни писмо, с което уведомява министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че без заплащането на 70 лв. държавна такса по делото за спиране на добива на инертни материали на фирма "Холсим" то ще бъде загубено. „Холсим Кариерни материали Пловдив“ АД поиска срокът на концесията за кариерата над Белащица да бъде удължен. Съобщението бе публикувано на сайта на Община „Родопи“.

Двете кариери над Белащица - на "Холсим кариерни материали Пловдив" АД и "Европейски пътища" АД,  бяха спрени през февруари м.г. със заповед на Министерство на енергетиката. Последва обжалване и на 12 януари м. г. Пловдивският административен съд се произнесе, че дейността на кариерата на „Холсим“ е прекратена неоснователно, защото екологичните нарушения са отстранени, а други са в ход на отстраняване към онзи момент. Това решение ще се обжалва от Министерство на енергетиката във ВАС, каза министър Теменужка Петкова в Пловдив.

Преди дни обаче стана ясно, че делото във ВАС още не е насрочено, защото в жалбата на енергийното министерство има пропуски.

На 24 февруари ВАС остави жалбата без движение и изисква в 7-дневен срок от получаване на съобщението жалбоподателят да представи доказателства, че процесуалният представител Нико Терзиев - главен експерт с юридическо образование, има юридическа правоспособност, като представи удостоверението за юридическа правоспособност, или касационната жалба следва да се преподпише от адвокат или юрисконсулт, като се представят доказателства за представителната власт пред Върховен административен съд на лицето, което я е преподписало. Трябва да внесе по сметка на ВАС държавна такса в размер на 70 лв. и да  представи доказателства за това. Освен това Темида указва на касационния жалбоподател, че при неотстраняване на нередовностите в посочения срок касационната жалба ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?