Следвайте ни

Дани Каназирева: Водата в Брестовица се използва спекулативно с предизборна цел

viber icon

Казусът с водата в Брестовица се използва с предизборна цел, като се разпространяват спекулации, които не отговарят на истината. Това заяви  бившият областен управител и бивш народен представител,  сега – водач на кандидат - депутатската листа на ГЕРБ в Пловдивска област Дани Каназирева по повод на притесненията на жителите на Брестовица за качеството на питейната вода. 

Каназирева отбеляза, че бивши депутати от БСП обикалят селото и правят некоректни внушения, въпреки че самите те не са си мръднали пръста за Пловдивския регион. С предизборна цел чрез МРРБ те се опитват да забавят решаването на проблема, за да извлекат дивиденти и да спечелят повече гласове в тази ситуация, коментира Дани Каназирева. 

Тя напомни, че като областен управител положи много усилия за решаването на проблема с наличието на манган в питейната вода, далеч преди да се заговори за извори.

„ От първия ден, в който бях сезирана за проблема. Присърце приех тревогата  на жителите на Брестовица  и направих всичко възможно, за да се намери решение  и то в дългосрочен план, въпреки че качеството на водата и начин на добиване и водоснабдяване  е изцяло в задълженията на  „Вик“-Пловдив, а не на областен управител”, подчерта Каназирева. 

Тя подчерта, че въпреки тежката пандемична обстановка и сериозните икономически интереси с МВЕЦ-а, лично участваше в Междуведомствена комисия, която установи множество нарушения при водното огледало.  В резултат на многото усилия цялата сложна процедура е извървяна.

Незабавно беше възложено изготвяне на експертиза, която да посочи източника на замърсяване.   По  настояване  на Каназирева се изградиха три нови сондажни кладенеца, които да захранват селото с чиста вода, а старите - тампонирани. 

 Паралелно с това ВиК стартира процедура по подмяна на вътрешната водопроводна мрежа и довеждащия водопровод за дългосрочно решение на проблема.  На 17 март тази година се взе решение на Управителния съвет на ВиК Холдинг за отпускане на нужните 25 милиона лева, напомни бившият областен управител. 

Няколко дни по-късно  беше избран  изпълнител и се подписа договор от ВиК –Пловдив с фирма „Герт груп“ ЕООД за реализация на проекта със срок от 36 месеца.

„  В момента се чака одобрение от Надзорния съвет и МРРБ, но  в несигурната и хаотична обстановка, решението се бави. Няма как обаче да не се вземе. Всичко необходимо е свършено. Липсата на одобрение към момента вече е политически акт. Води се спор дали ВиК Холдинг може да финансира асфалтирането на улиците след подмяна на водопровода, за което с моя екип настоявахме. Решението от 16 април на Надзорния съвет не е отказ. Всичко останало  по темата  са спекулации с предизборна цел и нападки лично срещу мен и екипа ми”, контрира опонентите Каназирева.

Тя е категорична, че  най-малкото  несправедливо е  омаловажаването на  труда й и усилията на нейния екип  при положение, че  са свършени всички  тежки процедури. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Чип

Чип

11.06.2021 | 20:22

Много писатели но нищо умно . Това за трандафора се отнася за селския дето го пише .

Отговори
2 3
Здравко

Здравко

11.06.2021 | 19:22

Здравче, на всички е ясно, че си една никаквица.Старите хора казват-от цървул трандафор не става. Перефразирано при теб е- от простит.тк@ порядъчна жена не става.А на всичкото отгоре ти показа, че си и политическа простит.тк@. Скрий се.

Отговори
6 1
Герев

Герев

11.06.2021 | 15:29

Некадърният кмет на Родопи-Михайлов само се плюнчи и чака някой друг да върши работата!

Отговори
9 1
Десислава

Десислава

11.06.2021 | 15:37

Нали секретаря на община Родопи стана преди седмица- две заместник областен управител! Черната Ваня е много черна!

Отговори
7 0
Кокошка

Кокошка

11.06.2021 | 15:22

Да, да! И ти ли СПЕКУЛИРАШЕ години наред снасяйки запъртъци като кукувица в различни политически гнезда.

Отговори
5 2
Дано!

Дано!

11.06.2021 | 14:57

Лъжкиньо! Колкото си проста толкова си и лъжлива. Дано да корабокрушира мутренската партия към която се присламчи и никой повече да не ти види овчия поглед!

Отговори
7 3
Чаж

Чаж

11.06.2021 | 14:41

Здравке, иди си и остави на мира Пловдив

Отговори
9 3
Герп

Герп

11.06.2021 | 14:37

Герт Груп фирма със собственик от Джебел и небългарско име отново с ДПС .Честито .

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?