Следвайте ни

Честито! Откриха нови детски ясли в Ягодово

viber icon

„Една отдавна чакана придобивка”, с тези думи зам.-кметът на община „Родопи” Владимир Маринов откри новите детски ясли в село Ягодово. „Благодарение на усилията на целия екип направихме необходимото, за да върнем живота в тази сграда. Община „Родопи” става все по-атрактивна за младите хора, населените места от общината са едно добро място за живеене. Подобряване на условията в детските заведения е един от основните ни приоритети, но решенията не са работа на парче, а цялостна програма за развитието им”, заяви Владимир Маринов, временно и. д. кмет на община „Родопи”.

В новата яслена група има спалня за деца, стая за игра, кът за хранене, блок за измиване на посуда, санитарен възел и умивалня, гардеробно помещение.

„Новата яслена група ще осигури комфорт и по-добри условия за отглеждането на децата от селото”, коментира директорът на детска градина „Пролет” Веселина Мурджева.

Преди ремонта постройката беше на груб строеж, а сградата - предназначена за социална кухня. В  преустройството й общината вложи 170 хиляди лева. Осигурени са и необходимите 30 хиляди лева за обзавеждане. В бюджета тази година са заложени още пет хиляди лева за включване в газовата мрежа. Новата яслена група работи официално от понеделник. Тя е с капацитет от 20 деца.

Лентата на новата сграда прерязаха заместник-кметовете Владимир Маринов и Борислав Инчев, заедно с директора на детското заведение. А истинските домакини, децата от детска градина "Пролет" в Ягодово, поздравиха присъстващите с кратка музикална програма.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?