Следвайте ни

"Цалапишките императори" вдигат хотел за тираджии до магистралата

viber icon

Проектът предвижда на първия етап да бъде изграден паркинг за камиони 

Фамилията Каймаканови ще строят тир паркинг в Цалапица на терен с излаз на АМ "Тракия". Това става ясно от депозирано инвестиционно намерение в РИОСВ-Пловдив. Кметът на Цалапица Ивайло Данаилов потвърди за инвестиционното намерение и обясни, че братът на Венцислав Каймаканов - Благой, споделил в разговор с него, че в един следващ етап възнамеряват да вдигнат и хотелска част.

От подадените документи става ясно, че тир паркингът ще се намира в местността Груевица, в землището на Цалапица. Имотът е с площ от 9 дка. Сградата, която ще обслужва тир паркинга, ще е с площ около 500 кв.м. Площта, определена за тир паркинга, ще бъде асфалтирана и разграфена с габарита на товарен камион - тир. Паркингът ще е с капацитет за 50 тира. Ще се оформят пътни алеи, вход и изход. Предвижда се да се изгради и обслужваща сграда с площ от 200 кв.м, в която ще се обособят офис, санитарни помещения и бани, става ясно от подаденото инвестиционно предложение до екоинспекцията.

"Радвам се за всяка една инвестиция в селото. То е предпочитано заради спокойствието и близостта до магистралата", коментира кметът на Цалапица Ивайло Данаилов. 

Една от най-известните фамилии в селото е тази на бившия областен управител Венцислав Каймаканов. Наричат ги "цалапишките императори" заради благополучието и успешния им бизнес. Каймаканови притежават кравеферма, биоцентрала за метан в близост, скоро направиха мандра и фирмен магазин. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?