Следвайте ни

Брестовица иска по-ниски цени на водата и компенсации заради мангана ВИДЕО

viber icon

Жителите на Брестовица искат по-ниски цени на водата и компенсации на хората в селото, чийто домакински уреди и ВиК инсталации са съсипани от мангановата вода. Това настояване те са изразили на среща с областния управител Дани Каназирева, директора на ВиК Пловдив Спартак Николов и експерти от администрацията и водното дружество. 


Цената, която плащат за кубик вода в селото, е 1,50 лв. „Ние имаме една година зад гърба си плащане на тази абсурдна вода, която е на цената на питейната. Най-малкото ВиК трябва да ни възстанови парите. Освен това домашните ни уреди и ВиК инсталации са абсолютно съсипани от тоталната некадърност на управляващите на ВиК – Пловдив. В момента тръбите, пералните, съдомиалните ни са затлачени“, каза пред „Марица“ Емануела Караманова. 


Проблемите с мангана в питейната вода на Брестовица започнаха в началото на миналата година, когато бе засечено наднормено съдържание и селото се обслужваше от водоноски. Тогава ВиК монтира филтър, който да спира частиците от окислен манган и така успя да намали съдържанието му, но по време на новогодишните празници водата отново потече  черна и воняща. 


Припомняме, че в края на януари представителите на държавните институции категорично смятаха, че ситуацията е сериозна и трябва да се действа бързо, като се търси дългосрочно решение.  Най-добрият вариант е нов надежден водоизточник, подмяна и реконструкция на водопроводната.

Напът да се сблъскат със същия проблем  са и жителите на с. Кадиево.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

23.02.2021 | 11:07

НЕКАДЪРНИЦИ!!! ВиК са една черна каса за прибиране на пари от абсолютно всяко домакинство без никаква визия и плановост за това как да осигури адекватна инфраструктура и източници на чиста питейна вода! Абсолютни крадци начело със Спартак Николов! Много скоро тези хора ще оставят без вода много населени места(и в Пловдив в това число) оправдавайки се колко скъпо и сложно е да се подменят тръбите и да се докара чиста вода от майната си!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай