Следвайте ни

За пример! Доброволци пазаруват за бабите в Брезовско

viber icon

Доброволци ще помагат на бабите в Свежен и Борец. И двете брезовски села хора под карантина. В Свежен с ограничение да се излиза навън е мъж, който се върнал от Испания, където работил от години. Той и възрастната му майка са под забрана да напускат дома за 14 дни.

В Борец също има трима човека, които нямат право да излизат. В тези села, както и в останалите от общината,  се организират доброволци, които ще пазаруват и ще носят храната до домовете са възрастните хора. Приоритет за възрастните хора на 80 години и над тази възраст, заяви кметът на общината Христо Енков. 

Той има опит в организирането на такава помощ за възрастни хора в Свежен още преди четири години, когато бе кмет на малкото средногорско село. Тогава със съпругата си Дорте направиха ФБ-група „Добро утро, Свежен“ и всяка сутрин проверяваха бабите от какво имат нужда. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?