Следвайте ни

Подготвят създаването на яслена група в Брезово

viber icon

Кметът на община Брезово Христо Енков и експерти от администрацията започнаха проучване на възможността за създаване на яслена група към детската градина в Брезово. Има и необходимост, и интерес от страна на родители и на местния бизнес, заяви кметът. Един от вариантите е една от групите в детска градина „Вела Благоева“, която в момента не функционира,  да бъде преобзразувана  в детска ясла. 

В същото време общината прави проучване и за необходимостта от разкриване на филиални детски групи в селата Стрелци и Пъдарско и евентуално колко ще бъде броят на децата, които ще постъпят в тях. Сега родителите от двете села возят малчуганите си до детски градини в други населени места.

Млади родители от общината подкрепят намеренията на кмета Христо Енков за осигуряване на яслена гупа в Брезово  и на забавачница в Стрелци и Пъдарско. Местни фирми също имат интерс да помага.

Още в първите дни на своя мандат  Христо Енков обяви, че развитието на образованието ще е основен приоритет през следващите четири години и решаване на проблемите, свъзрази с най-малките в общината вече в ход.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?