Следвайте ни

Музей на щъркела откриват в Белозем

viber icon

Европейското село на белия щъркел - Белозем, вече ще има и музей на дългокраката птица. Той е изграден от местното читалище ,,Просвета 1909“ с подкрепата на Зелени Балкани и се помещава в сградата на бившия Битов комбинат.

Церемонията по откриването на новия Информационен център за белия щъркел е насрочена за понеделник от 18.30 часа на площада на селото. Събитието е част от традиционния Събор ,,Родова среща 2019“, който се провежда там от 21 до 23 септември. Центърът е направен в рамките на международен проект, финансиран от германската фондация ЕвроНатур. Общинският съвет в Раковски пък предостави на читалището помещение, в което да бъде разположен музеят.

Експозицията представя табла, картини, макети и други информационни материали, изобразяващи различни любопитни подробности за белия щъркел.

Тази година над 100 птици заеха 41 гнезда в селото и във всяко едно от тях бяха отгледани средно ​по 3 малки щъркелчета.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?