Следвайте ни

Инфарктна ситуация: И болницата в Раковски се задъхва за доктори

viber icon

Николай Чапански

Недостиг на медицински персонал изпитва от няколко дни и Многопрофилната болница в Раковски. Липсват лекари и сестри, съобщи управителят д-р Иван Томбашки. Цялото вътрешно отделение е преобразувано в Ковид отделение и проблемът от нуждата от лекари се изострил след като завеждащият отделението д-р Изамски се заразил с вируса, а след него и д-р Гецова. Заразени са още шофьорът и други служители от персонала на общинската болница. От петък положението се утежнило и сега се сформират екипи за дежурство от невролози и лекари от доболничната помощ, казва д-р Томбашки.

Всеки ден идват нови инфектирани пациенти, като първоначално са разкрити 15 легла, след това са увеличени на 21, а сега са 28, които почти за запълнени.

„Нямаме възможност да увеличаваме повече леглата, но няма да оставим и никой на улицата, ако се нуждае от помощ“,твърди д-р Иван Томашки.

Д-р Иван Томбашки

Тежки случаи не се приемат, защото болницата няма условия за лечение и  разполага с един стар респираторен апарат. Подадена е молба за нов, който се очаква през идната седмица, но няма обучен кадър, който да работи с него. Тепърва ще се търси и специалист за новия апарат, пояснява управителят д-р Томбаши. Постъпилите и изписани пациенти се отразяват коректно в системата, която има връзка с общинския и областен кризистен щаб.

Здравното заведение обслужва населението от всички 16 села в община Брезово, 6 селища в община Раковски с града и кварталите.

 

На снимката:  д-р Иван Томбашки -управител на болницата в Раковски

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

777

777

23.11.2020 | 15:01

Пийте от чая на малоумния Мангъров любимеца на бб.

Отговори
2 0
Неда

Неда

23.11.2020 | 11:26

Че положението мина границата на човешките възможности е ясно! Какво ще прави държавата от тук нататък е големия въпрос! Така както изглежда ще умираме по домовете си,в линейките,по улиците.... И не искаме да гледаме м.утрите по телевизията как обясняват,че има кой и къде да ни лекува.

Отговори
14 0
Възмутено

Възмутено

23.11.2020 | 11:23

-Възможно ли е в една статия 3 пъти да се сгреши името на едно и също лице?! -Възможно е щом е "Марица".

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?