Следвайте ни

Хит по Коледа: Зелените 3D елхи са най-търсени на пазара

viber icon

Елхата е един от символите на Коледа, а украсяването й е част от празника. Но и при тези символи има актуални тенденции. Темата тази година е "Заедно със семейството". Това заяви Йонко Земярски от фабриката за изкуствени елхи в Раковски. Експертите очертават три тенденции в избора на коледно дръвче: „близо до природата“ (максимално реалистични елхи в зелено); „дълбок океан“ (елхи със син нюанс) и „бягство в заскрежената гора“ (посипани със сняг елхички).

Според проучване на американски производител през 2020-а търсенето на коледни дръвчета и украса започва по-рано. 58% от семействата са поръчали своето коледно дръвче в края на ноември.

И този сезон в България най-много се търсят зелените 3D елхи, които наподобяват естествени. Следва ги елха с натежали от сняг клони. По-малък интерес има към цветни елхи - в яркосиньо или в цикламено. Цветни елхи търсят основно търговски центрове, офиси, хотели. Хората, за които дизайнът, а не традицията са важни, посягат и към чисто черна елха.

„Това обаче е по-скоро любопитно изключение“, коментират производителите. „Семействата у нас залагат на елхата в зелено или на посипаната със сняг, като в природата.“

Изборът на коледно дръвче зависи от бюджета, големината на помещението, в което ще бъде поставено, предпочитанията към цвят и форма. Експертите съветват белите дръвчета да се поставят на място, където няма много светлина, за да се открояват. Ако нямате достатъчно пространство, изберете елха до 1.50 м, а ако сте с високи тавани - коледно дръвче над 2 метра. Оставете минимум 50 см разстояние от елхичката до тавана, за да поставите коледна звезда на върха. 

При украсата две са новите тенденции: „щастливо семейно събиране“ и „нова носталгия“ - съчетаване на естествено с изкуствено, традиционно с модерно.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай