Следвайте ни

"Фермер Експо - Раковски 2019" кани местните занаятчии, майстори и творци

viber icon

На 14 септември за трета поредна година в град Раковски ще бъде открито животновъдното изложение "Фермер Експо - Раковски 2019".

С опита от двете издания то дава сериозна заявка да се превърне в едно от най-значимите изложения за животновъдство и фермерски храни в България. Организаторите - Община Раковски и Организация на производители "Фермерско мляко", ще предоставят на участниците и гостите на събитието възможност да се запознаят както с постигнатото през изминалата година във фермите и при производителите на чисти месни, млечни, пчелни и растителни храни, така и за обмяна на опит помежду си. 

Изложбата на овце, кози, говеда, биволи, коне и кучета и открита площадка за среща на деца с „бейби“ селскостопански животни, ще бъде допълнена и с първи търг за елитни български говеда. Демонстрации на традиционни техники за производство на храни, дегустации и томбола с късмети ще привличат вниманието на многобройните посетители, а групи от местни артисти ще повдигат градуса на настроението на всички още от самото официално откриване на "Фермер Експо - Раковски 2019".

Тази година организаторите разширяват спектъра на изложителите, като искат да привлекат и участници от неземеделския сектор - производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла, занаяти като изработване на накити от полимерна глина, медникарство, шапкарство, изработване на изделия от кожа, рисуване и гравиране върху стъкло, грънчарство и везбарство, звънчарство, ножарство, художествено плетиво, гайтанджийство, ръчно килимарство и други. 

Заявки за участие и запитвания могат да се подават на:

Ана Белчева

тел. +359 88 4292918

Рангел Матански

тел. +359 88 8445761

e-mail: [email protected]

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?