Следвайте ни

Борисов посети Раковски навръх Антоновден, коментира датата на изборите ВИДЕО

viber icon

Премиерът Бойко Борисов дойде на посещение в Раковски навръх големия християнски празник Антоновден. В Раковски е една от най-големите католически общности у нас.

Борисов разгледа един от храмовете, изградени с помощ на дарители.

Заедно с него са социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Премиерът коментира, че парламентарните ни изборите съвпадат с католическия Великден - "Какво да направим. Така стана", заяви той.

„Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят“. Това добави Борисов по време на посещение на Индустриална зона „Раковски”, където 24 компании са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.

Премиерът изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. „1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов.

На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство. Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала „Тракия” – към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мит

Мит

17.01.2021 | 16:42

Пиар с нашите данъци ден и нощ. Която и телевизия да пуснеш ти се явява една проста Тиква, която хвали сама себе си. В същото време България е на последното място по всичко, ама няма кой да ти го каже, защото всички медии са купени с откраднатите пари от обществените поръчки.

Отговори
8 0
Ами сега?

Ами сега?

17.01.2021 | 15:54

Брей, този стана по-голям католик и от папата!

Отговори
11 0
Какъв  католик...

Какъв католик...

17.01.2021 | 17:52

...Е станал? Да сте виждали католически свещеник с такава шапка?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай