Следвайте ни

Болниците в Асеновград и Раковски с легла за COVID-19

viber icon

Общинските болници в Асеновград и Раковски  имат готовност да осигурят  легла за настаняване на леки и средно тежки  случаи на пациенти със съмнения за коронавирус, съответно 23 и 29.

Престои и болницата в Първомай да уточни с каква възможност разполага  и също да отдели леглова база. Това стана ясно на проведения Медицински щаб към Областния кризисен щаб.

Представителите на щаба се обединиха  около становището, че може да има  недостиг на лекари и медицински сестри. Затова бе решено при необходимост да бъдат командировани лекари със специалности вътрешни болести, кардиология и пулмология и специалисти по здравни грижи в  болниците, където възникне недостиг на персонал.

 „Опитваме се да създадем оптимална организация на работа, както за пациентите, които ще имат нужда от лечение, така и за лекарите, които ще трябва да се справят в една тежка и трудна ситуация. Знам колко е трудно, колко са притеснени всички здравни работници, както за себе си ,така и за близките си. Но  в тази ситуация няма на кой друг да разчитаме за здравето си. За всички ни, това е изпитание за хуманност и за това, доколко сме запазили основните си човешки  ценности“, коментира Дани Каназирева.

 Прие се предложение да се изпрати писмо до Медицинския университет за набиране на доброволци стажант-лекари и до Медицинския колеж за сестри. От БЧК ще се поиска актуален списък с доброволците, които биха желали да работят при нужда в отделенията.

На заседанието бе съобщено, че в Областна администрация е постъпило дарение от предпазни ръкавици, които ще бъдат разпределени между Спешна помощ, МБАЛ “Свети Мина“, Инфекциозна клиника и  Детското онкохематологично отделение в УМАЛ “Свети Георги“ и в отделението по хемодиализа в бившата окръжна болница.

Областният управител отново благодари на директорите и лекарите на болниците в Пловдив и областта, които отделят ресурс и хора и които ще са на предна линия в борбата с COVID-19.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?