Следвайте ни

Здравни работници са сред заразените с COVID от областта

viber icon

Медицински работници са сред заразените с коронавирус за изминалото денонощие, става ясно от съобщение на РЗИ. Това са двама лекари, медицинска сестра и лаборантка. Четиридесет са далите положителни тестове от вчера, като шест от тях са настанени в болници. Според публикуваната на сайта на Здравната инспекция ежедневна информация за вчера има позитивни проби на ученик и двама школски служители, но в пресинформацията не се съобщава от кои училища са и има ли нови паралелки под карантина.

Ето какво гласи съобщението:

РЗИ Пазарджик информира за четиридесет положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните шест са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на двадесет и три жени и седемнадесет мъже.

Разпределени са:

Жени, на възраст от 22 до 80 години; от град Пазарджик  - 10, от тях три са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“. Една от новозаразените жени е клиничен лаборант в МБАЛ „Уни Хоспитал“, тя е поставена на домашна изолация. От село Овчеполци е заразена 1 жена. От град Пещера – 2, едната е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Брацигово – 1, жената е медицинска сестра в УМБАЛ „Каспела“ - Пловдив; от град Батак – 1; от град Панагюрище – 5, една от жените е лекар в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча - 2; от град Велинград – 1. 

Мъже, на възраст от 24 до 74 години; от град Пазарджик – 6. Двама от тях са хоспитализирани, единият е лекар, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, другият е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“. От град Велинград – 1; от град Брацигово - 1; от град Пещера - 1; от град Септември – 1, от село Варвара – 1; от град Стрелча - 1; от град Панагюрище – 5.

Починала е жена на 72 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“. Жената е с придружаващи заболявания артериална хипертония и мозъчно-съдова болест.

РЗИ изказва съболезнования на близките на починалата.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?