Следвайте ни

Съветниците нарушиха мерките, Янев поиска глоба за всички

Уча се от големите - и в Парламента не спазват правилата, отговори председателят Хари Харалампиев,

viber icon

Глоби по 300 лева за всички участници в днешната сесия на градския парламент и 5000 лева за председателя адвокат Хари Харалампиев като организатор поиска публично от трибуната един от тях - Евтим Янев. Повод за това стана, че въпреки последната заповед с още по-строги противоепидемични мерки заседанието беше в Пленарната зала, където не може да се осигури дистанция от метър и половина между присъстващите. Те бяха около 50, заедно с дошлите на сесията служители на администрацията и журналисти. 

Темата предизвика разгорещен спор, който започна с въпрос на Атанас Шопов още преди гласуването на дневния ред.

"Какво пречеше заседанието да се организира в по-голямата зала (залата на Архитектурния съвет, където се провеждаха сесиите до отпускането на мерките - б.р.), вместо да сме наблъскани един в друг?" - попита Шопов. 

"Ръководил съм се от желанието да приключим по-бързо, защото знаете, че в голямата зала броенето на гласовете отнема много, много време", отговори адвокат Харалампиев, имайки предвид липсата на техника за гласуване в голямата зала, като успокои колегата си с думите: "Бог знае делата си".

Благо Солов също взе отношение, като заяви, че не е толкова важно дали заседанието ще отнеме време, ако това ще помогне за опазване живота и здравето на хората.

"Много безотговорно е това наше поведение - да се натъпчем над 50 човека в тази зала и да не спазваме вктупом, всички заедно под Ваше ръководство противоепидемичните мерки. Не е хубаво заради усилията на хората в болниците. Аз не мога да се изправя пред един лекар и да му обясня защо така сме се натъпкали тук".

Той призова колегите си да се преместят в голямата зала, като припомни, че това вече е правено и се знае, че отнема 10 минути. Беше му отговорено обаче, че там в момента нямало и озвучаване.

На финала Евтим Янев публично сезира РЗИ от трибунатаэи припомни:

"Г-н Харалампиев като организатор на събитието ще дължи 5000 лева, ние като участници - по 300".

"Уча се от големите, отбеляза пък председателят и помоли Янев си да си припомни как заседават в Парламента и дали там спазват заповедите на министъра на здравеопазването.

В крайна сметка сесията продължи в Пленарната зала.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай