Следвайте ни

РЗИ влезе в „Костал“ започват основна дезинфекция

Заразените в предприятието са от три области - Пазарджик, Пловдив и Смолян

viber icon

Екип на РЗИ работи от тази сутрин в пазарджишкия завод „Костал“, където предстои пълна дезинфекция на работни помещения и производствени линии. Повод за акцията стана откриването на 10 души от персонала с положителни проби за новия коронавирус. През нощта са излезли още 4 позитивни резултата, така че служителите с COVID-19  в предприятието са вече 14 и официално пазарджишката му база беше обявено за ново огнище на заразата.

Все още не са готови резултатите от всички проби, до края на деня се очакват още.

Заводът е голям, с общо около 2500 наети работници и служители. Част от тях пътуват от други региони. До момента положителни проби са дали хора от три области – Пазарджик, Пловдив и Смолян. Издирени са контактните им лица от личните и семейните им кръгове, предписана им е карантина и са инструктирани какво да правят и към кого да се обърнат, ако имат съмнителни симптоми. Предстои чрез ръководството на предприятието да се установят и служебните контакти на позитивните, като те също ще бъдат изолирани.

Не се обмисля затваряне на целия завод, спрени са отделни поточни линии, където са работили новооткритите с коронавирус. Ако ситуацията със заразата се влоши, може да бъдат затворени временно цех или отделни звена. По-крути мерки биха били уместни при опасно разрастване на огнището.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?