Следвайте ни

Предприемачи от Пазарджишко помагат на 4 здравни заведения

viber icon

В рамките на пет дни благотворителната кампания, инициирана от членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, събра дарения в размер на 31150 лв. В кампанията се включиха както членове на Сдружението, така и граждани. Средствата бяха разпределени между три здравни заведения: „МБАЛ ПАЗАРДЖИК“, ЦСМП – ПАЗАРДЖИК и МБАЛ „ХИГИЯ“ -  за закупуване на предпазни средства и медицински пособия, необходими за лечението и защитата от коронавирус COVID – 19. Отделно, по волята на един от дарителите, беше закупена апаратура на стойност 10 хиляди лева за „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМОФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – ПАЗАРДЖИК” ЕООД.

 

„От името на Сдружението на предприемачите искам да благодаря на всички бизнесмени и граждани, които въпреки тежкия момент, в който всички се намираме, въпреки икономическата криза, която вече усещаме, откликнаха на призива ни да осигурим защита на лекарите и медицинския персонал и да гарантираме по-добри възможности за лечение на гражданите. Бизнесът преживява тежък период, но Сдружението ни показа, че сега е моментът да бъдем единни и да подкрепим тези, които са на първа линия в борбата със заболяването. Моето аплодисменти днес са за дарителите, за хората с големи сърца!“ Това заяви председателят на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Димитър Събев.

 

Най-голяма част от събраните средства – 18 хиляди лева, бяха предоставени на „МБАЛ ПАЗАРДЖИК“, като в договора е залегнало изискването да се закупят материали и апаратура по заявка на завеждащата Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева. Това включва аспирационни помпи, инхалатори, бактерицидни лампи, монитори за отчитане жизнените показатели на болни, а също и предпазни средства. Договорът обвързва здравното заведения да осигури максимална прозрачност и да предостави публично информация за закупената техника. За нуждите на  ЦСМП – ПАЗАРДЖИК днес бяха закупени 2 хиляди броя санитарни маски, 90 броя маски FFP2, 500 бр калцуни и 200 броя ръкавици – на обща стойност 5005 лв. Предпазните материали ще бъдат доставени през следващите дни. Тъй като след старта на кампанията беше обявено решението на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, всички здравни заведения да се подготвят за прием на болни с COVID-19, Управителният съвет на Сдружението взе решение остатъкът от събраните средства – 8145 лв, да бъде предоставен на МБАЛ „ХИГИЯ“ - за предпазни средства и апаратура, с ангажимент да предостави публично информация за закупеното със средства от дарението. Извън тези средства, които постъпиха в банковата сметка на Сдружението, по волята на един от дарителите – „Иванов и синове“ ООД – с предоставените от дружеството 10 хиляди лева бяха закупени апарати за обдишване за „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМОФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – ПАЗАРДЖИК” ЕООД.

Кампанията на Сдружението на предприемачите беше обявена със срок до 30 март, но ако след днешния ден по сметката на Сдружението постъпят нови дарения, те ще бъдат предоставени на здравни заведения, за да осигурим необходимата защита на медицинския персонал, както и да подпомогнем лечението на заразените с вируса, заяви още Димитър Събев.

 

Списък на дарителите и даренията им в лева:
 
Тракийска зора ЕООД - Александър Стойчев Миндачкин 500
Ангел Стоилов Бакалски  500
ЕТ Благой  Ангелов - КОЛОРАДО 1000
Георги Николов Велев 1000
Делчо Стайков Генчев  500
ДЕ ПЛЮС ЕООД - Димитър Цвятков Събев 1000
Евтим Николов Янев 1000
Иван Димитров Неделчев 1500
Иван Неделев Топузов  1000
ИВАНОВ И СИНОВЕ ООД Иван Стоянов Иванов  1000 
Младен Костадинов Младенов 1000
Нишан Артин Бъздигян  5000
ПМ ПАРФЮМИ ЕООД Петър Ангелов Цветков  500
Петър Георгиев Христов  1500
МЕТАЛИКА ООД - Роман Цветанов Цветков  3000
Станоя Атанасов Пипонков  500
Стефан Александров Марков  600
Христо Костадинов Димов  500
Пътстрой ООД - Христо Борисов Комсийски  1000
Костадин Мандаджиев  1000
НОТАРИУС Веселина Георгиева Гагова  2000
Благомир Събев Кацаров  50 
Стоян Петров Бабачев 200
Федя Иванов Бузник  500
Николай Райков Терзийски  500 
БРОКС - клон Ивайло ООД 2000
ВЕС - АГРО 2002 ЕООД 1000
Марко Янков Карлюков  100
Невена Иванова Карагьозова  50
Георги Спасов Георгиев  150
КАБЛЕ СИСТЕМС ЕООД  500
СИНХРО ООД  500
 
ОБЩО   31150 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хр. Г.

02.04.2020 | 01:24

Къде са тези със строителните фирми, дето печелят обществените поръчки?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?