Следвайте ни

Полицията следи за спазване на мерките срещу COVID-19

Десет КПП-та работят в региона, контролира се и спазването на вечерен час в Панагюрище

viber icon

Всички структури на ОДМВР-Пазарджик работят с цел осигуряване на добър обществен ред, сигурност и спокойствие на гражданите, както и стриктно спазване на мерките за ограничаване на разпространението на инфекцията причинена от COVID-19. Съгласно разпоредените дейности на входно-изходните артерии на гр.Пазарджик функционират 8 денонощни КПП, където гражданите преминават след проверка. Всеки ден за времето от 07.30ч. до 19.30ч. на две входно-изходни точки в пещерския квартал „Луковица“ също има обособени КПП, които се обезпечават от служители на местното районно управление. Пропускателния режим е въведен на основание заповед на кмета на общината. 

Екипи от РУ-Панагюрище пък осъществяват засилен контрол по изпълнение на мерките от кмета на Община Панагюрище за налагане на ограниченията в свободното придвижване на граждани по обществени места за времето от 20.00 до 06.00ч. за лица до 18 години и за времето от 21.00 до 06.00ч. за лица над 18 години. В тази връзка по време на извършваните проверки на обществените места на територията на гр.Панагюрище полицейските екипи  са съставили 20 акта за установяване на нарушенията на заповедта, 6 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи,съставени са и 19 протокола за полицейско предупреждение. 

Междувременно всички полицейски служители на дежурство в региона извършват и проверки за струпване на граждани на обществени места – паркове, градини, спортни площадки, места за отдих.  Следи се и за спазване на наложената карантина на лица, които попадат в тази категория. За всеки установен случай на нарушена карантина незабавно се извършва доклад към прокуратурата. Представители на ОДМВР-Пазарджик са в непрестанен контакт с членовете Областния кризисен щаб.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кардиолог

06.04.2020 | 16:52

Този случай ДОКАЗВА,че този коронавируса не е по - смъртоносен от грипнит е вируси тип А и Б!! От тези вируси починаха ХИЛЯДИ!! Но тогава властта не въведе извънредно положение??! Сега ПАНИКАТА е умишлено ияисъздадена,за да се прикрият далаверите на властта,злоупотребите и крадците на публичния ресурс!! Финансовите потоци да " СЕ УСВ ОЯТ" от "правилните" хора! Запомнете: От тази криза богатите ще излязат по-богати,а бедните- по-бедни!!!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?