Следвайте ни

Пак спипаха тираджия под карантина да джитка по улиците

viber icon

Още един тираджия, поставен под карантина след връщането му от чужбина, беше хванат да джитка с колата си навън. За скандалния случай оповестиха днес от прокуратурата.

Той е от 21 март, когато на контролно-пропускателен пункт в Пазарджик, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишния мъж. Те установили, че той бил международен шофьор и преди дни се бил върнал от Нидерландия, поради което имал предписана задължителна 14-дневна карантина. Полицейските служители го отвели до дома му и предупредили да не го напуска в предписания срок.    

Само преди дни друг тираджия беше спипан да застрашава живота и здравето на околните. Той  пътувал с джипа си към кв. Коматево в Пловдив, въпреки че е трябвало да стои вкъщи под карантина.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Истерик

Истерик

27.03.2020 | 11:14

До истеричното исказване на немислещата, страхлива и мерзка душица, направила необмислено исказване. Умнико, на ясно ли си кой доставя стоките до магазините от които пазаруваш? Знаеш ли как се минава граница в момента? За разлика от теб получаваме дезинфекция която ти никога ама никога няма да получиш. Сега се пребирам с товар и няма да тръгна докато не приключи на цяло истерия та с така наречената пандемия. Призовавам всички колеги, да не тръгват на курс до като не свърши гарата с нас. Всички можем да си го позволим. След месец магазините ще са хубава гледка.

Отговори
1 1
50 000 лева глоба дали ще има възпиращ ефект за такива??!!

50 000 лева глоба дали ще има възпиращ ефект за такива??!!

25.03.2020 | 14:35

Българина е доказан циник, ако ще да се хвърли в някое дере, но ЗАЩО трябва да прецаква хората по този долен начин ??!!

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?