Следвайте ни

Кмет забрани конференция на БСП

viber icon

Кметът на Велинград д-р Костадин Коев не разреши провеждането на Отчетно-изборната конференция на БСП, тъй като в голямата зала на Общината не може да бъде осигурена нужната дистанция (през ред и през стол) за очакваните близо 100 делегати. Така конференцията отново бе отложена, засега неясно за коя дата.

Въведените с кметската заповед забрани за масови мероприятия са със срок до 15 юли. 

Коев заяви, че епидемичната ситуация в общината е много динамична и тревожна, особено след заразата и на медицински персонал в общинската болница. Обсъдил е проблема с началника на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова, след което е подписал заповедта за забрана на масови мероприятия, воден от убеждението, че най-важно е да се опази здравето на хората.

"Не може да се провеждат сватби със стотици гости, но може в семеен кръг, при спазване на предпазните мерки", поясни кметът. 

Той обяви, че е разрешил театралните представления в местното НЧ “Отец Паисий-1893”, като се осигури дистанция и се носят маски. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?