Следвайте ни

Футболната легенда Георги Велинов представя биографичната си книга в Пазарджик

viber icon

Футболната легенда Георги Велинов идва на среща-разговор с читатели в Пазарджик. Големият спортист ще прадстави пред публиката своята биографична книга "Джони Велинов: Моята история". Събитието е на 26 юни от 11,00 часа в Регионалната библиотека "Никола Фурнаджиев", а от 15,00 часа срещата ще се пренесе на стадиона в село Варвара.

Проявата се организира по случай 21 г. от създаването на фенклуба на ЦСКА в Пазарджик.

Когато стане дума за онзи велик отбор на ЦСКА от първата половина на 80-те години, неизменно спомените започват с вратаря. Изброяват се няколко легендарни играчи на червените, но на първо място винаги е Джони Велинов гласи представянето на книгата в сайта https://www.book.store.bg.

Вратарят, който бе признат и от своите, и от съперниците. Вратарят, чиито намеси промениха завинаги историята на футбола. Една решителна проява в последната минута на реванша срещу "Ливърпул" - понякога това е достатъчно за цяла кариера. Един епичен мач насред Сан Себастиян - мнозина други биха се задоволили само с това. Но не и Георги Велинов. Той прави много повече за ЦСКА.

Налага се да си тръгне, после пак се връща, прави доста експерименти - у нас и в Европа, но "Армията" остава завинаги онзи дом, в който го чакат, мястото, където вратите са постоянно отворени за него.

Историята на Джони не е само футболна. Животът на тази истинска легенда невинаги е белязан от червения цвят на триумфа, победите често са отстъпвали място на загубите. Истинските житейски загуби. След които трябва да намериш сили да се съвземеш, за да продължиш. Да останеш изправен. Както подхожда на един голям вратар. С емблемата на ЦСКА на гърдите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?