Следвайте ни

Евгения Панчова представя "Игра със столове" в Художествената галерия

viber icon

Художествена галерия „Станислав Доспевски“ кани ценителите на изкуството на изложбата на Евгения Панчова. В експозицията са включени 59 живописни творби, три пластики и инсталацията „Игра със столове“.

„Игра със столове“ е триетапен проект, частите на който са взаимозависими и взаимосвързани в едно цяло. Хармонирани в единство, макар че всяка от тях има и самостоятелно значение, както е и с елементите във Вселената.
Това е едно от водещите внушения на целия проект, онагледено по специфичния за даден етап начин.
Първият етап се реализира в ателието ми у дома. Там 2008 – 2009 г. влизат стари, изхвърлени, разбити столове. Започва тяхното преобразяване – от обикновени, към нови – живописни, привлекателни и с новата си функция… Това живописване спонтанно се разширява и по стените, тавана, пода, фасонките, пироните по стената… Залива и други предмети от дома ни – обувки, чинии, метли, лопатка и всичко, което попадне в ателието. Няма нещо, което да не е преобразено.
Ателието е с нова функция…
Вторият етап – тази непредвидена пространствена картина излиза от дома ни под формата на настоящата изложба. Вижда се „ателието“, масата подредена за гости, обувки, метли и т.н.
Елементите са разиграни помежду си в различни комбинации и взаимодействия, оставайки част от цялото. Вече и с друго предназначение…
Разбира се зарядът, излъчването, същността на „Игра със столове“ се усеща най-добре с душата и сърцето.
Третият етап предстои … Засега е тайна…“
Евгения Панчова

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?