Следвайте ни

Емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат от 3 до 7 юли

viber icon

Емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат открити на 3 юли, когато е и Денят на Велинград. За 48-ми път централния площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 3 до 7 юли включително. Продължителността на празниците е съобразена с датата на извънредните парламентарни избори - 11 юли.
Денят на Велинград ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, след която от гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград” и той ще бъде посрещнат на гарата в 10.15 ч.
По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще се изяви с шоу програма, а след това талантливите ни самодейци ще изнесат празничнен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще е Михаела Филева, която ще поднесе на феновете си истинско музикално преживяване.
От 2 до 4 юли се провежда XI Международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза”.
Част от програмата е и Спектакълът „Магичен цирк” с Боби Шоу, който е финансиран от Национален фонд „Култура” по едногодишна програма за подкрепа на професионални организации в областта на традиционното и съвременно цирково изкуство.
Община Велинград е предвидила в програмата редица интересни мероприятия: пленер „Велинград-музика и багри”, детското „Синьо лято“, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество, както и концерти на прекрасните ни и даровити местни таланти.
На 7 юли Николай Славеев и неговия бенд ще покажат своята шоу програма.
Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Естествено продължение е съпътстващия
Десети двоен Национален фолклорен фестивал за любителите на български народни хора ,,Пролетно хоро”, за който са обявени две дати - 17 и 30 юли.
Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2021 г. да бъде актуализирана и променяна.
Цялата програма за празниците може да видите на следващия линк:
https://velingrad.bg/…/48-%d0%bc%d0%b8-%d0%b2%d0%b5%d0%bb…/

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?