Следвайте ни

Две момченца се родиха в Деня на детето в МБАЛ-Пазарджик

viber icon

Две бебенца се родиха в Деня на детето в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик. И двете новородени са момченца. Те са от Пазарджик и велинградското село Биркова. Първи се ражда бебе Симеон. За успешното раждане чрез цезарово сечение на щастливата майка Виктория Вълкова помага екип начело с началника на отделението д-р Илиян Траянов, д-р Елена Близнакова, д-р Даниела Велева и старша акушерка Стефка Танева. Малкото момченце се появява на бял свят 10 минути преди 10 часа. Симеон тежи 4200 гр. и е с дължина от 54см. До края на деня се очаква в отделението да се роди още едно детенце.

Виктория Вълкова от Пазарджик е от първите майки, които при престоя си в болницата ще спят на нова възглавница. Дарение от 40 анатомични възглавници с мемори пяна „Блян“ направиха днес на Акушеро-гинекологично отделение общинският съветник Георги Коприщенов и съпругата му Силвия. Двамата очакват първото им дете да се роди в началото на месец юли.

„С този малък жест в Деня на детето искаме да подпомогнем отделението и зарадваме родилките, които раждат тук. Искаме да им създадем повече уют и комфорт. В Родилно отделение на МБАЛ-Пазарджик работят много добри специалисти. Затова и аз избрах да родя тук.“, обясни Силвия Коприщенова. Тя честити празника на всички деца и пожела здраве на техните семейства, а съпругът и Георги обеща да направят и следващо дарение от спални комплекти.

Началникът на АГО д-р Илиян Траянов и целият екип на отделението благодарят за полученото дарение и с нетърпение очакват отново младото семейство при тях , но този път за раждането на тяхното детенце.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?