Следвайте ни

Отровен фураж уби 20 животни, полицията разследва случая СНИМКА

viber icon

Отровен фураж уби над 20 животни в първомайското село Крушево. Полицията и Агенцията по безопасност на храните разследват случая. 

Собственик на частна животновъдна ферма в първомайското село Крушево е подал сигнал в полицията, че част от животните, които отглежда, са умрели след като ги нахранил с новозакупен фураж.Мъжът отглеждал 36 овце в стопанска постройка в двора си. На 12 април закупил фураж от Чирпан и нахранил своите животни. На следващата сутрин открил 19 умрели овце, а още няколко – натровени от храна. Преди да сигнализира органите на реда, стопанинът направил собствено разследване и се консултирал със специалисти от ветеринарно- медицински лаборатории, които били категорични, че причината за смъртта на животните му е наличие на отрова във фуража.

Полицията се е заела да разследва случая, уведомена е и Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив.

Специалисти от агенцията ппо храните са присъствали при извършването на огледа и са иззели проби и веществени доказателства. Очакват се резултатите, които да установят дали причината за смъртта на животните е от консумирания фураж. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

намръщенЪ

намръщенЪ

01.05.2021 | 13:08

Остатъкът от фуража да се поднесе в президенството

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?