Следвайте ни

Зорлия заложи машина за биткойни срещу бърз кредит

viber icon

Семейство се прости със златните биберони на бебока си.

 

Зорлия заложи машина за копаене на криптовалути, за да везе заем. Не успял да върне парите в срок и сега това е единственият артикул за продажба в екзотичната секция „криптосвят“ на верига заложни къщи.

Машината е на разположение за огледи в пловдивския офис на „Кеш корект“ и дори е пусната на промоционална цена от под 3000 лева.

Копаенето на криптовалути стана модерен бизнес от няколко години. Пловдивско пък се очерта като меката за такива начинания, но чисто аматьорски. Миналата година полицията разби такова производство в изоставен дърводелски цех в Триводици, което теглеше незаконно ток от ЕВН.

Освен първоначалната инвестиция за машини токът е основно разходно перо за този вид бизнес. Малко по-рано пък разкриха тайни бази на криптокопачи в селата Йоаким Груево, Марково и Скобелево.

Откраднатата електроенергия вероятно е доста голямо количество, тъй като захранването е ставало със 120 квадрата кабел, който би могъл да захрани цяло село. От ЕВН тогава заявиха, че обектите са били присъединявани директно към трафопостове, тъй като са се нуждаели от много голяма мощност и не им е било достатъчно да са свързани с мрежата ниско напрежение.

По правило заложните къщи избягват да приемат за залог вещи, които трудно биха се реализирали за продажба. Най-охотно се взимат златни и сребърни накити и техника, по-рядко хоби стоки като въдици или спортни уреди.

В друга голяма верига „Доверие“ пък отдавна се опитват да продадат десетки бебешки беберони със златно покритие. Цените тръгват от 400 лева.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

antonio

antonio

29.06.2020 | 09:40

Виждал съм и изпробвах различни стратегии и методи, загубих дори много пари при опит. Докато не бях запознат с тази нова стратегия, която ме върна на път и успях да възстановя загубените си пари и все още постигнах постоянен растеж в цялата ми търговия. Г-жа Фредерика Алонсо е невероятен търговец, с богат опит и дълбоки познания в бинарната търговия, тя постоянно ме изважда от финансови затруднения. Инвестирайте 500 щатски долара и печелете 6000 долара на седмица (7 дни), Инвестирайте $ 1000 и печелете $ 12000 на седмица (7 дни) , Инвестирайте $ 2500 и печелете $ 30 000 седмично (7 дни). Всички в седмична печалба и 100% гарантирана. (Гарантирано плащане). Свободно да се свържете с нея, ако се интересувате чрез имейл [email protected] или чрез WhatsApp: +1 (206) 307 0291.

Отговори
0 0
Диноас

Диноас

27.05.2020 | 14:38

Това освен за части, за друго не става. Вече никой не копае с карти, голям разход и никакъв добив. Кой се набутал, набутал се е

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?