Следвайте ни

Трагедията е огромна: Удавеното дете страдало от болно сърце

viber icon

Тригодишно момче падна в напоителен канал край Дълго поле и се удави. То най-вероятно е измръзнало и паднало на дъното или му е прилошало,  след което водата го е влачила до района на съседно село Граф Игнатиево. 


Семейството е от ромски произход, живее в махалата близо до канала. Инцидентът станал миналия ден, докато в къщата очаквали линейка на Спешна помощ, повикана заради болен вкъщи. Бабата на малчугана излязла да премете двора, през това детето се измъкнало от къщи и излязло навън. Минути след това майката и бащата тръгнали да го търсят, но поели не към канала, а към махалата, тъй като предположили, че то е заминало да търси дурги деца.

Часове по-късно те продължили да го търсят и подали сигнал на тел. 112. 

Момченцето има братче-близнак, семейството има и трето дете.

В селото предполагат няколко причини за неочакваната гибел на детето. Малчуганът страдала от болно сърце, била планувана операция, която трябвало да бъде в следващите дни.  Възможно е да му е прилошало, когато било на брега на канала и да е паднало внезнапно.

Освен това според близките му детето имало проблем и очите. Не беше сляпо,  виждаше, но имаше зрителни проблеми, твърдят те.

Съжаляваме за тази трагедия, каза кметът Тодор Танански. Той заяви, че кмеството ще помогне за семейството да посрещне разходите по погребението на момчето.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?