Следвайте ни

Село Труд ми е като Париж! Електрически стълб щръкна насред кръстовище

viber icon

Електрически стълб стърчи насред кръстовище в село Труд и застрашава живота на шофьори, пешеходци и пътници. Съоръжението е на главната улица, по която минава почти целият трафик от коли и камиони, а само на 50-100 метра от него се намира спирка. 

"Откакто съм роден този стълб е на пътното платно, това означава поне от 43 години. Наистина истинско чудо е, че до момента не се е случила някоя трагедия", разказа пред "Марица" кметът на с. Труд Христо Минков. Той разказа, че миналата година от Сдружение "Бъдеще за с. Труд" пуснали писмо до Енергото за преместването на стълба. Оттам отговорили, че ще вземат мерки, но като начало трябвало да се предприеме процедура, която е дълга във времето, разказа Минков. 

Миналата седмица той поръчал светлоотразителна боя. С нея смята да боядиса елсъоръжението поне на 2 метра височина, за да предпази шофьорите на пътя. 

Стълбът в средата на кръстовището предизвика гневни коментари в социалните мрежи. Някои пък го обърнаха на шега. 

"Село Труд ми е като Париж", "Това е уникална работа на някой висококвалифициран инженер", са само част от коментарите. 

От EVN  обясниха пред "Марица", че дружеството има проект за вкарване на целия електропровод, който е 1000 метра, под земята. Така не само ще се премахне стълба, но и ще се осигури по-сигурно електрозахранване за с. Труд. Към момента EVN вече има строително разрешение, очаква се и останалата част от документацията, като най-краткият срок, в който демонтирането на стълб може да започне, е през януари. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лъчезар Арнаудов

Лъчезар Арнаудов

12.11.2020 | 19:42

Здравейте, името на кмета в момента е Красимир Минков. Моля Ви поправете се, не е професионално, ако не обидно, да се обърка точно името му в статията и то не е правописна грешката, което може да се случи лесно. За ЕВН няма да коментираме, и те като ВиК само чакат да се плащат сметките, качеството на услугата и непрекъсваемостта ѝ не е важна. Толкова не можаха да отделят време да го подменят, точно се преасфалтира това кръстовище, щяха да минат по-леко нещата, и финансово също. След дъж качулка ще подменят електропровода.

Отговори
5 0
Българан

Българан

21.11.2020 | 15:48

Алоу, Ви К-ато ли сте? Не, ЕНЕРГОТО сме! Ааааа и на вас да ви го....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?