Промоцията в Рогош: 1 кг свинско месо - 2 лв.
- 21:16, 01.08.2019
- 21:16, 01.08.2019
- 3809
- 3
Живущите в Рогош и околностите от днес могат да се възползват от уникална оферта. Цената за един килограм живо тегло прясно заклано свинско месо е само 2 лв.
От селската ферма на ул. „Цар Асен“ 7 се чува квичене на прасета. Стопанинът Васил Танков се е заел с нелеката задача да заколи животните си. В двора му стоят подпрени корита, висящи куки за месо и всички необходими инструменти за извършването на неприятната операция.
„Човекът няма избор. Тежко му е, но няма начин“, коментират съседи. По разказите им става ясно, че животновъдът отглежда своята жива стока в най-добрите възможни условия. Почиства редовно специалните помещения, грижи се отговорно за всяка една имунизация и купува от най-скъпия фураж. Някои твърдят, че съвсем скоро мъжът се сдобил с две прасета и един нерез от Италия, за които бил платил 15 000 лв.
Танков е започнал с убиването на прасетата още от снощи, след като разбрал за подписаната заповед, според която всички стопани трябва да умъртвят животните си до края на днешния ден. Човекът решава, че дори и да се подчини на заповедта, все пак ще опита да спечели и от малкото, което му е останало. Затова и измисля символична цена от 2 лв. на килограм и приканва с нея онези, които не се страхуват, че могат да попаднат на заразено месо.
"На месото нищо му няма. То не беше птичи грип, после син език, сега африканска чума. Изпонатръшкахме всички животни, без даже да ни е показал някой доказателство за болест. Ей така ще си отиде цял отрасъл в България, да знаете", крещи от съседна къща възрастна жена.
Екипът на "Марица" не успя да премине през железните порти в двора на Васил Танков, където едно по едно прасетата минаваха под ножа.
„Би трябвало да се справя с коленето до петък. Докато дойде времето за умъртвяване всички ще бъдат ликвидирани. Аз не съм от вчера, мен всички ме знаят“, сопва се гневно Танков.
Той не каза точната бройка на свинете, които отглежда, и не пожела да коментира как ще съхрани цялото месо, което не успее да продаде. Не се знае също така къде изхвърля всички събрали се вътрешности, които остават след почистването на животните.
"Да бяхте дошли по-рано да се поинтересувате как ги гледам животните. Как ги храня. Преди да стигне всичко до тук", довърши думите си стопанинът.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни