Следвайте ни

Приеха бюджета на община „Марица“, има 40 млн. за годината

viber icon

С мнозинство от 21 гласа „за“ и 7 „против“ бе приет бюджетът на община „Марица“ за 2021 г. Против финансовата рамка, която е 40 657 012 лв., гласува единствено групата на БСП.

Зам.-кметът на община "Марица" Петър Минков благодари на всички, взели участие в подготовката и приемането на финансовия план.

„Благодаря на екипа, който разработи бюджета, на служителите от дирекция „Местни приходи“,  които въпреки тази тежка за всички обстановка с пандемията, успяха да съберат 95 на сто от приходите. Признателен съм за съдействието на кметовете на населени места, както и на съветниците, които подкрепиха бюджета.“, посочи Петър Минков.

Той коментира и вота на опозицията.

„Не благодаря на тези, които гласуваха против, защото знам, че те ще се наредят най-отпред на опашката още при първата актуализация.“, убеден е зам.-кметът на община „Марица“.

Той изтъкна, че приоритет и тази година са образованието, културата, здравеопазването и социалните дейности.

„За пръв път имаме бюджет от над 40 млн. лв. Изпълнението му зависи от всички нас и от развитието на пандемията в страната. Отново най-голямото перо е за образованието – за издръжка на училища, детски градини и детски млечни кухни.“, подчерта Петър Минков.

Той даде пример с конкретни проекти.

„ОУ „Граф Н. Игнатиев“ в с  Граф Игнатиево се разширява с нови три класни стаи. Надявам се на една от следващите сесии да одобрим и изграждането на новата детска градина в с. Бенковски, за която има издадено строително разрешение и очакваме финансиране. Най-радостното за общинското ръководство е, че не закриваме училища и детски градини, а ги разширяваме и проектираме нови.“, заключи зам.-кметът на община „Марица“.

Той припомни и някои от инвестициите в инфраструктурата, които предстои да се случат.

„С проекти на СНЦ “Местна инициативна група Община Марица“ ще бъдат финансирани изграждането на парка в с. Труд, на спортната зала в с. Граф Игнатиево и ще бъдат реновирани някои от читалищата. Приключихме изграждането по европейски проект на компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци в с. Ясно поле, на финал е и проектът „Рехабилитация и реконструкция на водопроводна мрежа в с. Граф Игнатиево “ , финансиран от Програмата за развитие на селските райони“ 2014-2020 г.“, изтъкна инж. Петър Минков. 

По думите му във финансовата рамка на община „Марица“ за 2021 г. има за всекиго по нещо – от децата до хората в пенсионна възраст.

„Бюджетът е балансиран, предвидени са средства за нуждите на всяко населено място. Сигурен съм, че ще реализираме всичко, което сме заложили и в края на годината ще отчетем финансовия план такъв, какъвто сме го приели“, категоричен бе зам.-кметът Петър Минков.

Председателят на Общински съвет "Марица" Гергана Трендафилова поздрави администрацията и местния парламент с приетия бюджет за 2021 г.

При работата по финансовата рамка са взети предвид предложенията на кметовете на населените места, общинските съветници, директорите на дирекции,  началниците на отдели в общинската администрация и ръководителите на второстепенните бюджетни разпоредители.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?