Следвайте ни

Правят площадка за преработка на строителни отпадъци край Костиево

viber icon

Площадка за преработка на неопасни строителни отпадъци и земни маси ще се прави край село Костиево. Това става ясно от инвестиционно намерение, внесено в РИОСВ-Пловдив. Имотът, върху който ще се намира е малко над 2,5 дка. 

На място ще се извършва временно съхранение, предварително третиране, рециклиране на строителни отпадъци, инертни материали и съхранение на земни маси.

Строителните отпадъци ще се доставят със специализирана техника и ще бъдат основно от разрушаване на сгради — материали от бетонови конструкции, тухли, керамика и др. с неопасен характер.

Третирането на строителните отпадъци ще се извършва чрез мобилна трошачна машина (мобилно-дизелов агрегат), която ще се ситуира в границите на имота. Режимът на натоварване няма да е постоянен и ще зависи от количеството на доставяните строителни отпадъци. 

Предвижда се на мястото да бъде обособена площадка за приемане и временно съхраняване на отпадъците, площадка за третиране на отпадъците и площадка за съхранение на земни маси.  На мястото ще бъде поставен и мобилен офис-контейнер. 

Трошенето на отпадъка ще се извършва чрез мобилна трошачна машина, която ще бъде поставена в границите на имота. Предивжда се третиране на до 80 т./ден строителни отпадъци, или до 24 ООО т./годишно, става ясно от инвестиционното намерение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай